DDMA Privacy Autoriteit

De accreditatie voor het Privacy Waarborg is in handen van de DDMA Privacy Autoriteit. De Autoriteit besluit over de toekenning, afkeuring en intrekking van het Privacy Waarborg, alsmede over de verlenging van het Privacy Waarborg. De Privacy Autoriteit selecteert en benoemt haar eigen leden alsmede de voorzitter. De benoeming wordt bekrachtigd door het Bestuur. De DDMA Privacy Autoriteit heeft drie leden:


Jan Hoek– VoorzitterJH ZW

Hoek (’57) heeft een, internationale, achtergrond in ICT, finance en media en is werkzaam als interim manager en toezichthouder bij verschillende organisaties. Daarvoor was hij algemeen directeur RNW (Wereldomroep) en in verschillende functies werkzaam voor onder meer Wegener, Galileo, vml. Hoogovens, Nationale Nederlanden, Zurich Insurance, Exxon, KLM en diverse overheidsorganisaties.

Marco Derksenmarco-2
Marco Derksen is oprichter/partner van Marketingfacts en strategisch adviesbureau Upstream met ruim 20 jaar ervaring op het gebied van digitale technologie, innovatie en media. Hij inspireert, adviseert en begeleidt organisaties in de verandering naar de nieuwe netwerksamenleving. Op bestuurlijk gebied was hij oa voorzitter van IAB en tot en met dit voorjaar lid raad van toezicht VPRO.

guda

Guda van Noort
Guda van Noort is Universitair Hoofddocent Marketing Communication. Haar onderzoek richt zich op de overtuigingskracht van marketingcommunicatie in nieuwe media. Voorbeelden van onderzoeksthema’s zijn online behavioral advertising, webcare interventies, branded apps, en social media marketing. Naast haar academische positie is Guda de directeur van SWOCC, de stichting voor wetenschappelijk onderzoek naar merken en communicatie die praktijk en wetenschap verbindt.